Tuinen en buitenruimtes

 

 Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek waarin wij onze visie verduidelijken. Onze ontwerpen zijn gericht op het maximaliseren van uw genot en gebruiksgemak. Dit steeds met integratie van unieke vormconcepten, speelse ideeën, innovatieve inzichten en een weldaad aan beplanting.

Zowel grote als kleine tuinen hebben ontwerpmatig hun eigen uitdagingen. Voor alle formaten is het interessant een goed uitgewerkt plan te hebben alvorens van start te gaan met de aanleg. 

Functionaliteit, esthetiek en ecologie zijn steeds onze drie pijlers. Toch passen wij ons sterk aan naar uw verlangens. Heeft u zelf al een goed gevormd idee over uw tuin, of geeft u ons carte blanche? Wij zorgen er voor dat u jaren lang kan genieten van het eindresultaat.

Neem een kijkje op de website van de American Society of Landscape Architects om meer te weten te komen over het nut van een landschaps- en tuinarchitect

Bedrijven

 

Voor een grote verscheidenheid aan professionele klanten leveren wij oplossingen op maat. De ruimtelijke structuur van de bedrijfsomgeving kent talloze invloedsfactoren op de werksfeer en productiviteit.

Contacteer ons voor een offerte op maat.

 

Meer informatie over het ontwerpproces:

1. Introductie

In eerste instantie neemt een kennismaking plaats met het uitschrijven van de wensen voor de tuin, het programma. Een foto-inventaris wordt aangemaakt en een digitaal matenplan wordt uitgetekend. Er wort een indicatie van het totaalbudget afgesproken.

Daarna worden door middel van schetsen de mogelijkheden ten opzichte van het budget verduidelijkt. Er wordt richting gegeven aan de ontwerpsfeer (modern, romantisch, natuurlijk, …) aan de hand van referentiebeelden. Een meer gedetailleerde weergave van het budget wordt opgesteld. In samenspraak wordt naar de wensen van de klant wordt een verdeling van de kosten per programmapunt gemaakt.

2. Analyse

Nu een duidelijk beeld gecreëerd is over de ontwerpstijl, de programmapunten en het budget, begint de opmaak van de analyseplannen. Dit zijn o.a. circulatieplannen, inventaris bestaande beplanting, hoogtemeting, voorstellingsprofielen, analyse bouwmaterialen architectuur, zichtassen, lichtinval, …

Vanuit de analysefase wordt een ruimtelijke structuur toegekend aan de tuin. Deze wordt gevisualiseerd in het structuurplan. Dit kan gezien worden als een zone-indeling van de tuin waarin de programmapunten uiterst tot hun recht/functie komen.

Aan het eind van de analysefase wordt nogmaals samengezeten om de krachtpunten van het programma en de ruimtelijke structuur te benadrukken alvorens de ontwerpfase begint.

3. Voorontwerp

De informatie uit voorgaande fases wordt gebundeld en er wordt een voorontwerp gemaakt. Het voorontwerp geeft concreet vorm aan het programma en structuurplan. Naar wens kunnen 1 tot 3 voorontwerpen gemaakt worden. De fase van het voorontwerp is ideaal voor de opdrachtgever om samen met de architect zijn eigen wensen (programmapunten) in de morfologie van het ontwerp te integreren.

De beste eigenschappen uit het voorontwerp worden vastgelegd. De opmaak van het ontwerp wordt gedetailleerd voorbereid in samenspraak met de opdrachtgever.

4. Ontwerp

Het finale ontwerp wordt opgemaakt. Dit houdt in:

  • Ontwerpplan
  • Beplantingsplan
  • Matenplan
  • Doorsnedes
  • Visualisaties
  • Technische tekeningen
  • Beheer- en onderhoudsplan
  • Uitvoeringsmeetstaat

Alle plannen worden aan de hand van de meetstaat gevaloriseerd. Er wordt naar verschillende competente aannemers een aanvraag gestuurd voor het uitvoeren van de werken om een concurrentiele prijs voor de uitvoering te bekomen. Ons bedrijf blijft de rol als hoofdaannemer uitoefenen en waar voordelig worden bepaalde werken uitbesteed aan onderaannemers.