Selecteer uw sierboom

Het QualiTree bomenproject is een samenwerking van jonge landschaps- en tuinarchitecten, groenaannemers en -professionals. Naast ons te onderscheiden in onze vakgebieden streven wij ook om op een innovatieve manier een verschil te maken in de Vlaamse opfleuring en vergroening.

Dit doen we door bomen te planten bij particulieren en bedrijven. We steken onze hoofden samen om tesamen met onze klanten dé beste boomkeuze(s) te maken en faciliteren daarna de aanplant. In dit  verloop wensen we de boom te benaderen als individueel product. Voor grotere aanplanten helpen wij u graag verder in onze andere bedrijfstakken.

Hoewel dit project zijn start gekend heeft in teken van de klimaatsproblematiek, willen wij met de uitvoering van deze aanplanten ook de focus leggen op de esthetische en functionele meerwaarde van bomen. Voor elke boom is een plaats: klein of groot, groen of rood. Een degelijke soortselectie zorgt voor onderhoudsvrij genieten. We wensen hierbij de boom te benaderen als een functioneel kunstwerk of ornament in uw ruimte.

We merken dat er in de groensector weinig kortlijnige interactie is tussen de kwalitatieve boomkwekerijen en de private eindafnemers. Het invullen van deze schakel en het creëren van een architecturale meerwaarde voor onze klanten is het streefdoel van dit project.

Zo presenteren wij plant-en-klare bomen aan onze klanten en ogen hiermee de Vlaamse ruimte op te waarderen. Kortom, prachtige sierbomen bij iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's
Hoe selecteren wij uw boom?

Aan de hand van de door u gewenste kenmerken (zie boom-selectieplatform) krijgen wij een eerste idee van het door u gewenste type boom en de eigenschappen. Door middel van GIS (Geografische Informatie Systemen) analyseren wij de plantplaats en -omgeving. We testen uw ruimte aan grondsoort, nutriëntengehalte, vochtigheid, lichtexpositie, PH-waarde en meer. Waar bomen mogen uitgroeien kiezen wij vaak voor soorten die van nature zouden voorkomen. Dit kan door een analyse van de streekvegetatie of de PNV-kaart (Potentieel Natuurlijke Vegetatie). Hierna maken wij een selectie van enkele soorten uit de meer dan > 10 000 beschikbare boomsoorten en –variëteiten uit de sierteeltsector. De knoop wordt samen met de klant doorgehakt en de aanplant kan van start gaan. Wij interveneren zelf in een grootschalige regio rondom Gent en Antwerpen. Wanneer het door u locatie voor u voordeliger is om met een van onze partners samen te werken, verzorgen wij hierbij het contact.

Nog niet geïnteresseerd, bekijk waarom wij denken dat u bij ons aan het juiste adres bent!
 • Onze gespecialiseerde soortkeuze zorgt voor een architecturaal resultaat op maat van de klant. Ook de duurzaamheid en lage of nihile onderhoudskost wordt hierdoor gegarandeerd.
 • Onze klanten wordt volledig zorgeloos gesteld en bevelen ons aan.
 • Door onze serviceverlening wordt een kwalitatieve kortere keten gebouwd tussen producent en afnemer. Deze afstand was voordien nog nooit zo
 • De idealistische benadering van het Vlaamse landschap is in ons bedrijf superieur aan lucrativiteit.
 • Ons handelsprincipe steunt lokale bedrijvigheid en helpt het voortbestaan van kleine ondernemingen in een tijdperk van schaalvergroting.
 • Voor alle betrokken partijen of relaties heerst een positieve benadering van onze kant uit:

Voor de klant leveren we een service.
Voor de aannemers creëren we werk.
Voor de kwekerijen creëren we handel.
Voor het klimaat maken we een verschil.

Boom selectieplatform

  1. Types

  Ik wens gecontacteerd te worden i.v.m.:

  2. Eigenschappen

  Kroonstructuur:

  Kroonvorm:

  Hoogte (in m) -

  Breedte (in m) -

  Bloeitijd:


  Bloemkleur:

  Bladkleur:

  Herfstkleur:

  Vruchtkleur:

  Bastkleur:

  Waardeplant:

  Foto's van uw tuin (max 10 MB per foto, max 10 foto's)

  3. Contactgegevens